hasilnya..

Monday, August 29, 2016

.ada sales dekat Heaxabell dan Lawa Land.

Assalamualaikum

Lawa Land dan Heaxabell sekarang tengah buat sales tau.bederet punya sales

Yes.Lawa Land masih lagi bekerjasama dengan Heaxabell.tu nanti kita cerita next post ok.
Amboi.ada cita-cita next post.heh

Kurung,Tunic,Tatiskincare, charms, elysian --> ni antara item yang termasuk dalam sales item.
Korang klik je hashtag tu lepas tu terus shopping ok
Sekarang dah senang.nak apa klik je hashtag.
Dulu susah.nak kena type sesatu perkataan.sekarang,tak payah type
Pergi dekat ig.klik je la hashtag yang owner brand da create tu
Harga
Size
Color yang available
Semuaaa ada dekat hashtag tu
Tapi tu pon ada yang malas jugak.
Hahaha.pleaseee rajin please





Antara item dalam #clearencesale 


Antara item dalam #sofeaheaxabellbirthdaysale





 Antara item dalam #heaxabellmerdekasale


So cepat pergi dekat
Instagram : lawa_land

Facebook : Lawa Land

Saturday, August 27, 2016

. atok .

Semalam Jumaat genap seminggu atok tinggalkan kita semua
Khamis malam jumaat tu,kitaorang buat kenduri sikit dekat masjid.
Ada rezeki atok, jadi panjangkan pahala atok bagi orang mesjid makan
Kebetulan hari cuti esoknya,jadik dapatla anak cucu dekat sini join sekali kenduri tu.

.

Masa imam tu sebut nama arwah atok,rasa sebak sangat
Rasa macam baru je jumpa atok duduk kat kerusi dia pegang tasbih kayu dia
Tiba-tiba atok da ada dekat 'sana'
Memang dari kecik selalu duduk rumah atok
Asal cuti sekolah je,mula la duduk tido rumah atok
sampaila ke besar
jadi rapat tu lain sikit,sedih tu terasa sikit
sebab dari kecik sampai la umur 92 tahun tu kita dengan dia.so jangka masa kita dengan dia lama berbanding dengan nenek yang pergi masa kitaorang kecik-kecik lagi

.

Arwah atok ni dia pendiam sikit.tak banyak mulut orang cakap
kalau berkumpul pun,dia join.tapi dia cuma perati je telatah perangai anak cucu cicit dia
kadang je dia mencelah.

.

Arwah atok bukan jenis pelok cium cucu bila jumpa.bukan.mesra dia tu laen
bila balik keja,memang akan singgah rumah dia,sebab mak selalu ada situ
kadang tu tak masuk pun,sembang dekat tingkap..dia tanya sehat tak.makan apa tadi.keje macam mana.
benda simple je
tapi setiap hari, setiap kali singgah itula soalan dia.
bila nak balik dia mesti pesan-hatihati bawak kete tu
simple je.tapi tu la benda yang buat kita ingat dia

.

Satu perangai atok,bila kita salam dia,mesti dia cakap doa dia pada kita dan- nanti doakan atok ye.
rasanya pada semua cucu dia akan cakap macam tu
bila hari raya,bila kita salam pelok dia,mesti dia doa untuk kita sungguh-sungguh sangat.
rindu!
atok ni walaupon dia da 92 tahun,tapi dia ingat nama cucu dia.dia tau cucu ni belaja mana.sampai mana.keje mana.walaupon cucu dia ada dekat 60 orang.
;)

.

Atok pergi hari jumaat pagi.waktu tahajud
hari yang dia nak sangat dia pergi.setiap kali dia saket,dia selalu cakap.bia Allah amek atok hari jumaat
dan dia pergi waktu tahajud.waktu dia selalu bejaga.
apa dia nak,Alhamdulillah Allah bagi

.

Macam mana mudahnya hidup atok masa hayat dia,macam tu la juga masa dia 'pergi'
mudah sangat
Alhamdulillah.dari saat dia saket on off sampai dia pergi,setiap hari anak,cucu cicit ada je datang tengok dia
dan Alhamdulillah.waktu-waktu terakhir atok tu semua anak dia dari yang tua sampai yang bongsu ada dengan dia.cucu cicit dia
rezeki atok

.

Banyak kenangan dengan atok.macam mana atok aja buang daun dekat buah durian.kenangan tolong sapu laman rumah atok yang luas bila cuti.kenangan mintak gula-gula dekat tingkap bilik atok.kenangan atok aja pasal buah nenas.aishh.banyak lagi sebenarnya.

.

Alhamdulillah.lama Allah pinjamkan atok pada kitaorang.
dapat rasa kasih sayang atok
dapat rasa cium tangan atok.

.

Semoga segala kebaikan atok di dunia ni,Allah gantikan dengan pahala belipat ganda di akhirat kelak
semoga Allah permudahkan segala urusan atok di sana.Amin.

.


gamba ni koleksi raya tahun lepas.masa tahun ni,kitaorang amik gamba lagi macam biasa,atok cakap setiap tahun amik gamba,tapi sekeping pon atok tak penah tengok.sebab atok ingat gamba tu dalam album.hahaha.atok,atok.




atok.kami rindu atok


Alfatihah
Hj Sanusi Bin Hj Yusoff

Friday, August 26, 2016

.hye i'm back!.

Assalamualaikum 

i'm back sangatttt.hahaha
Entah apa penyakit datang ntah.tiba-tiba je nak bukak blog ni semula
tiba-tiba je nak post kat blog
boleh pulak ingat lagi email dengan password blog.  
takpela.agak stress buat keje,boleh jugak merapu dekat sini kan  

.


Macam-macam kenangan Allah bagi sepanjang tahun ni..

.

takpe.simpan je ketat-ketat.semua jadi mesti bersebab kan ;)



 ' Sesungguhnya kesusahan itu ada kesenangan selepasnya' 
(Q:S 94:5-6)





Thursday, April 17, 2014

.poslambat.

assalamualaikum
rajinyaaa saya.hahaha

macam tula.kalau da seru nak update blog sampai.kejap-kejap nak bukak blog update ;p

sebenarnya tengah try inbox poslaju pasal parcel banyak gila tak sampai-sampai
tak taula kenapa.geram jugak kadang.yela.of course la customer bising sebab diaorang order tapi tak sampai-sampai..ada yang beli nak pakai pegi kenduri la.nak bawak balik kampung la.so bila barang yang da diorder tak sampai on time memanglaaa diaorang bising kan

da try jugak call poslaju.sebab kenapa sekarang da poslambat sangat.baru kelmarin barang yang kitaorang pos dari bangi sampai kat customer kat seremban.barang tu kitaorang pos 2 minggu sudah..laju sangattt tu kannn.. *flip tudong*

nak marah pun kadang tefikir kesian jugak orang poslaju tu.maybe parcel belambak sangat ke..van dorang rosak ke.driver baru dapat lesen so neves pegang stereng ke.

tapi bila kena marah dengan customer kadang nak forward je kat poslaju.tapi macam da kenapa kau zalim sangat kan paiez.so sabar.sabariahh sangat ni..

maybe sebab sekarang ni da berlambak sangat kan orang beli online.so sebab tu kot jadik lambat.kadang tengok brother hantar barang ke pick up barang ke muka macam tak kose sangat nak melayan.kalau boleh 'kau bukak sendiri dik bonet van.carik mana barang kau.'haha

takpela.

layan kan aje customer ni.kita bagi kata-kata sayang sikit.harap diaorang lembut hati.
percayala kakak-kakak adik-adik semua.kalau boleh g hantar sendiri da lamaaa da p hantar sendiri parcel ni semua..


okei.sambung keje.
agak macam stress kita bebel lagi ye.

yang mana nak carik baju cantik.shawl cantik.meh datang sini