hasilnya..

Thursday, November 21, 2013

.ahmad ammar ahmad azam.

rasanya 2 3 hari ni kat fb semua cerita pasal dia..bukan.bukan budak cerita hantu nabila.itu tak payah.sampai semua orang pun sibuk berhenti tepi jalan tengok apa jadik.ye.saya leteww.ahaha.
lupakan budak hantu nabila tu.


ni tentang ahmad ammar bin ahmad azam.saudara seislam kita.rakyat malaysia.yang belajar di turki.dan meninggal di sana dengan sangat 'sempurna'.pengakhiran hidup dia yang sangat 'sempurna' bagi saya yang masih kosong ni.

baca kisah dia dari fb keluarga dia,sahabat-sahabat dia,rasa sedih sangat.macam tersentuh hati.tak kenal pun arwah.tapi apa yang arwah 'tinggalkan' tu betul-betul buat kita terasa.

macam mana semangat dia.macam mana niat dia.macam mana cara dia bawa islam dalam diri dia.semua tu buat kita rasa tersentuh.arwah mungkin tak sangka perjalanan terakhir dia sesempurna itu.dikelilingi doa dari orang yang bukan sebangsa dengan dia.jenazahnya diiringi oleh masyarakat setempat.di kebumikan di Perkuburan Eyub Sultan.tapi itula.macam mana mulianya peribadi arwah,macam tula mulianya arwah dilayan pada perjalanan terakhir dia.




terbaca ni dekat facebook arwah ahmad ammar.


' perlu ada keredhaan Allah dalam amalan kalian.sekiranya Allah redha sedangkan seluruh dunia berpaling darimu,maka itu tidak penting.jika Dia telah menerima amalanmu sedangkan seluruh makhluk menolak maka ia tidak memberi apa-apa kesan pun..kerana itu lah sepatutnya hanya redha Allah semata-mata yang menjadi tujuan utama di dalam khidmat dakwah ini '





alfatihah untuk ahmad ammar.

boleh baca kisah ammar.perancangan ammar di blog saifulislam.




Wednesday, November 20, 2013

.halfmoon glitter chiffon 2 layer shawl.

hah tadi tu shawl glitter chiffon biasa kan.yang ni halfmoon punya..suka tak?suka tak?dannn yang paling best.dia 2 layer.sooo cantek la kan.sebab glitter tu dia layerkan dgn chiffon.comel sangat kombinasi dia ;) dan untuk halfmoon glitter chiffon 2 layer shawl ni,ada piping kat keliling tudung.so bila pakai dia nampak sweet je.senang bentuk dan terletak. best betul! dah la color comel-comel.lepas tu senang bentuk.aishh... confirm la kena grab cepat kan! ;)


sy akan upload sikit dekat sini.color yang lain,boleh tengok dekat page Lawa Land .ada banyak pilihan color.dalam 16 pilihan color macam tu.



material : glitter + chiffon plain + piping
ukuran : 153cm x 70cm
harga : rm35 exc postage (HARGA PROMOSI!!)


 code : HG04
...................

  code : HG05
  ...................

  code : HG08
  ...................
  
  code : HG10
  ...................

 code : HG11
 ...................



macam biasa.kalau nak order boleh teros 
sms : 0142786561
wassap : 0169002621

.glitter chiffon shawl .

assalamualaikum.

hari tu sy ada upload glitter chiffon shawl kan.tapi color tak banyak da.kali ni,da restock da..color pon banyak yang comel-comel kali ni.ramai rupanya yang suka shawl ni.maybe sebab senang bentuk kot.sy ada satu.senang nak pakai.tak melekap kat dahi.tak confident sikit pakai shawl yg melekap kat dahi,sbb rasa bentuk muka tak sesuai..lagi satu mesti rasa rambut keluar kat dahi.tak cool langsung.hahaha..tapi yang ni.okei.alhamdulillah.terletak je.mcm bawal ;)


sy upload sikit ye color yang cantek-cantek.yang lain boleh pegi usha dekat page lawa land .nnti hanis akan tolong korang jawab macam-macam soalan pasal shawl ni ;)


material : separuh chiffon + separuh glitter
ukuran : 172cm x 60cm
harga : rm25 exc postage (HARGA PROMOSI)


 code : GC11
....................

  code : GC08
  ....................

  code : GC07
....................

  code : GC04
  ....................

 code : GC13 (warna ni comelll sangat.ada yang order ni utk pakai masa nikah ;) )
....................



macam biasa.kalau nak order boleh teros 
sms : 0142786561
wassap : 0169002621


Tuesday, November 19, 2013

.mimpi.

semalam balek keje settlekan bungkus parcel customer.kalau malam mesti tak sempat sebab ada banyak keje lain nak buat.

penat sangat agaknya semalam,tertido masa packing parcel..siap termimpi kan blog.ahahaha.tak pahamm siap mimpi.dengan sedih-sedih menangis cari kat setting nak undo entry lama yang da delete.
masak sangat sampai termimpi bagai.macamlaaa entry tu beribu.tapi tak beribu pon.beratus tauu.ingat senang ke nak tulis blog.susah tau.tskk..haha


memang da tak boleh kot nak undo.da try cari kat setting.tapi tak jumpa pun.

da memang tade rezeki.takpela.buatla entry baru banyak-banyak..tapi rindu kat entry lama.haha.tiba-tiba rindu nak baca blog sendiri.tulaaa..masa ada taknak hargai.lama terbia.da hilang baru nak sedih




ni lah manusia.da takda baru nak kenang bagai.eh!sindir diri sendiri.tsk.


*nanges!*

Monday, November 18, 2013

.glitter shawl.

ni lima minit tadi punya entry.sebelum tuan blog pegi pandai apa dia tekan ntah semua entry blog hilang *nanges!*

betulla..jantung macam lajuu jeee sekarang.macam tekesan jugakla kat hati perasaan bila sendiri terdelete post-post yang dulu tu..huhu.macam ni rupanya dia punya sedih bila blog takda kan.yelaa.kalau da semua entry kau pergi delete.sama la kan macam blog takda..menyesal pulak tadi rajen sangat 'kemas' entry kat draft.last-last semua pi delete

*nanges!*


takpelaaa..mari bina hidup blog yang baru *nanges!*


dari entry yang da delete dulu tu.terdelete dulu tu.ada saya cerita pasal shawl glitter chiffon ni.masuk ni da 3 kali kami repeat stock.alhamdulillah.ramai suka shawl ni.sebab memang tengah in kot.jadi semua orang berebut nak pakai shawl ni.


material : glitter + chiffon (dia ada 2 bahagian.sebelah chiffon sebelah glitter..bukan depan belakang tau!.dan bahagian glitter tu tak gatal bila korang pakai ye)





RM25 (nak lelong harga sedara mareee sahabat handaiii.sebeb nak abiskan stock yang ni)
NORMAL PRICE RM33

nak order
sms 0142786561
atau 
wassap 0169002621



orange 

....................

pink / furshia pink

....................

gold + purple

....................

gold + green (mcm hijau pucuk pisang).cantek!!

....................

blue + green

....................



 ni contoh bila pakai shawl glitter chiffon ni 

.tssskkkkk.

huwaaaaaaa


ahahaha.sekarang tatau nak gelak ke nak menangis ke nak pengsan kan diri ke.

abis semua entry blog dari tahun mula-mula buat blog sampai sekarang.5 minit lepas,aku g delete.masalahnya tak sengaja.tak sengaja terdelete!tengah delete draft yang ada tak ada tu.sekali tertekan all.dan delete.benti kejap tadi jantung.okei.tu tipu.

*nanges!*


sedih gila!!banyak kenangan walaupun yelaaa..blog picisan.apa la sangat.tapi oit!picisan pun kalau tunjuk kat anak cucu boleh jadik bangga okei.haha.

*nanges!*

macam mana niii..semua da hilang.sekarang tengah usaha tengok.kot-kotla ada button yang bleh undo yang da delete tadi tu..

*nanges!*

punah laaaa memori kita bersama.hahaha.abislaa..apa nak tunjuk kat anak cucu cicit nanti.abislaaaaa

*nanges!*